Pengeuge sætter fokus på unges digitale sikkerhed

UV-MATERIALE. Uge 11 er dedikeret til at højne børn og unges finansielle forståelse i forhold til digital sikkerhed og egen privatøkonomi fx ved nethandel eller ved at lave stærke passwords. FinansDanmark står bag Pengeugen.

I denne uge løber Pengeuge af stablen med et rekordstort antal tilmeldte. FinansDanmark (tidligere Finansrådet) og Danmarks Matematiklærerforening står bag initiativet, der har som mål at lære danske unge om privatøkonomi og gæld med særligt fokus på færdsel på nettet og digital sikkerhed.

Medierådet har bidraget til hæftet ”Pengeuge – unge og digital sikkerhed”, som udsendes til alle elever, der er tilmeldt Pengeugen. Øvrige bidragsydere til hæftet er Politiet, Digitaliseringsstyrelsen og E-mærket. Læs hæftet her.
 
Pengeuge slår rekord med 31.000 tilmeldte unge i grundskolens ældste klasser, 1600 lærere og 750 gæsteundervisere fra bankverdenen, som tager ud på skolerne og underviser eleverne. I forbindelse med Pengeuge kan de unge bl.a. tage en test for at finde ud af, hvor sikkert de færdes på nettet, og de kan deltage i PengeQuizzen, hvor der er 10.000 kr. på højkant til klassen.

Onsdag den 16. marts udgiver FinansDanmark endvidere en ny rapport om unge, gæld og opsparing.

Læs mere om Pengeuge her.
Penge uge_højrekolonne