Reminder: Få hjælp til elevernes digitale identitet d. 19. februar

TILMELDING ER STADIG ÅBEN Crypto party CPH 2014 afholdes i København onsdag d. 19. februar kl. 13.00-16.00. Tag jeres computere, smartphones eller tablets under armen og få hands-on råd, viden og værktøjer til at kontrollere, hvem, der ved hvad om jer, hvor og hvornår. Arrangementet er gratis.

Når unge bruger sociale medier, er de gode til at kontrollere og administrere deres privatliv og identitet over for vennerne og familien. De danner grupper for særligt indbudte, koder deres budskaber og billeder, og ”tænker før de poster”. Men når det kommer til den bagvedliggende indsamling af deres data, er der mangel på konkret viden og værktøjer. Det viser to undersøgelser, som tænketanken Digitale Unge udgav i 2013. 

Digitale Unge (som består af Medierådet for Børn og Unge, Forbrugerrådet Tænk, DR, Institut for Menneskerettigheder og Digital Identitet) er gået sammen med DI ITEK, Datalogisk Institut Københavns Universitet og Bit Bureauet om at holde et Cryptoparty for unge under Social Media Week 2014 for at give dem viden og værktøjer til at kontrollere deres personlige data online og digitale identitet. Budskabet er, at alle har ret til at bestemme, hvad de gerne vil holde for sig selv, og hvad de vil dele med andre.

Crypto party 2014: Kom og få viden og værktøjer

Arrangementet er målrettet 9. og 10. klasser i folkekolen og gymnasieelever, samt fritidsklubber. Alle er dog velkomne og kan få noget ud af arrangementet – også undervisere, studerende, forældre og pædagoger. Her kan man opleve live hacks og lære, hvordan man krypterer, browser anonymt, sikrer sine gadgets og blokerer cookies. Endelig vil der også være tips og tricks til, hvordan man kan fremme de professionelle, positive sider af ens digitale identitet. Workshops og sessioner kører i loop og starter forfra en gang i timen, så man kan nå at være med til det hele. Men man kan også nøjes med at komme en time.

Gruppetilmelding:

Skriv en mail med dit navn og antal i gruppen og, hvornår I regner med at ankomme til gryh@dfi.dk

Tilmelding for enkeltpersoner her:

Social Media Week (Du må gerne bruge et pseudonym, når du tilmelder dig. Bare husk det ved check in)

Tid:

Onsdag d. 19. februar kl. 13.00-16.00  

Sted:

Filmhusets biograf Asta og bar (i kælderetagen), Gothersgade 55 st., 1123 København K 

Twitter hashtag:

#cryptocph