Sikker Internet Dag 2016

Den årlige Sikker Internet Dag, der i år falder d. 9. februar, foldes ud over hele februar måned. Er du vild med sociale medier? Og hvad ved internettet egentligt om dig? Dette er blot nogle af spørgsmålene, der rejses, når Cyberhus og Medierådet for Børn og Unge inviterer unge til at debattere deres online-liv med hinanden og en række eksperter, som bydes indenfor i gruppechatten på onlineuniverset Cyberhus.

”Play your part for a better internet”
- Er årets tema for Sikker Internet Dag verden rundt, og i Danmark er ønsket at bidrage til at gøre internettet et bedre sted for unge, ved at give megafonen til de unge selv. Internettet er en naturlig og integreret del af de unges netliv, og det byder på massevis af sociale begivenheder og online erfaringer, der beriger deres hverdag. Ind i mellem støder de unge dog også på faldgrupper. Hele februar er Cyberhus, som er et onlineunivers for unge, dedikeret til debat om de gode og de mindre gode ting ved internettet og en dialog om, hvordan man kan gøre det et bedre og mere sikkert sted at være.

Blog, chat, diskuter og del hemmeligheder
Del en hemmelighed på maks. 150 tegn, chat med en ekspert eller diskuter med andre unge er blot nogle af mulighederne for at lette hjertet eller sætte ord på oplevelser, de unge selv har haft på nettet. Hver uge sættes der fokus på en ny tematik på Cyberhus som eksempelvis digital trivsel, computerspil og privatliv på nettet. Inspirerende og informerede blogs, videoer og artikler omkring tematikkerne, der bidrager til refleksion og debat, udgives løbende i februar måned. Hver torsdag i februar mellem kl. 18-21.00 inviteres en ekspert ind i chatten, hvor de unge kan få svar på deres spørgsmål omkring det tema, der er på dagsordenen.

  • D. 4. februar: ”Er du vild med de sociale medier?” v. Jonas Sindal Birk, Center for Digital Pædagogik
  • D. 11. februar: ”Spiller du computerspil?” v. spilekspert Jesper Krogh Christensen
  • D. 18. februar: ”Er du privat på nettet?” v. Pernille Tranberg, dataetisk rådgiver
  • D. 25. februar: ”Kan du spotte et godt tilbud på nettet?” v. jurist Lea Markersen fra Forbrugerrådet Tænk

 

Kampagnen løber fra den 1.-29. februar. Følg den på Facebook og på Cyberhus.

Sikker Internet Dag fejres i over 100 lande på verdensplan. Igen i 2016 sættes der fokus på at være fælles om at skabe et bedre internet for alle og især for børn og unge. Læs om aktiviteterne verden over her.

 


Udgiver:
Medierådet for Børn og Unge og Center for Digital Pædagogik 2016

Kontakt:
Diana Bjørn Milenkovic, projektleder, dianam@dfi.dk