Sikker Internet Dag 2016 - aktiviteter og foredrag

Læs om årets Sikker Internet Dag, som i Danmark fejres i hele februar og se vinderfilmene fra videokonkurrencen ”Det bedste råd til et sjovt liv på nettet”. I februar inviterer Medierådet også til foredrag om de 7-12-åriges onlineliv. Det sker den 25. februar i København i samarbejde med Børn i Byen.

Sikker Internet Dag 2016

Den årligt tilbagevendende Sikker Internet Dag fejres over hele verdenen i dag den 9. februar. I Danmark har vi imidlertid dedikeret hele februar til at gøre internettet et bedre og mere sikkert sted at være for børn og unge, og det har vi gjort ved, at give megafonen til de unge selv. På onlineuniverset Cyberhus kan de unge dele tanker, chatte og diskutere deres netoplevelser med hinanden. Hver torsdag i februar kan de også chatte med fageksperter omkring tematikker som sociale medier, computerspil, privatlivsindstillinger på nettet etc. Læs mere om Sikker Internet Dag 2016.

Dit bedste råd til et godt liv på nettet

Red Barnet og Sikkerchat.dk markerer Sikker Internet Dag ved at kåre vinderne af konkurrencen ”Det bedste råd til et sjovt liv på nettet”. Hele januar har børn og unge haft mulighed for at sende deres egen video ind med budskaber til andre børn og unge. Se de tre vinderfilm.

Foredrag om de 7-12-åriges onlineliv

Med udgangspunkt i Medierådets seneste udgivelse "Der er så meget forældre ikke forstår… - Hvad skal jeg vide når mit barn går online" vil projektleder Lisbeth Brunebjerg Holmegaard i dette foredrag fortælle om børnenes liv, leg og læring med internettet, sociale medier og spil. Få viden og gode råd til, hvordan du kan forholde dig til skærmtid, den gode tone online og aldersgrænser på sociale medier. Foredraget giver desuden anledning til, at du som forælder også tænker over dine egne medievaner i forhold til at være en god rollemodel.

Tid: Torsdag den 25. februar kl. 19.30-21.00
Sted:
Klub, Linnésgade 25, 1361 København K
Billetbestilling: Det er gratis at deltage, men tilmelding påkræves. Tilmeld dig her.

Læs forældreguiden:

foraeldreguide_450 

Følg os på Facebook

Medierådet for Børn og Unge er kommet på Facebook. Følg os og få de seneste nyheder, informationer og viden om børn og unges onlineliv. Du finder os på www.facebook.com/medieraadet.