Sikker Internet Dag i 29 dage!

- Vi giver megafonen til de unge

Den årlige Sikker Internet Dag, der i år falder d. 9. februar, foldes ud over hele februar måned. Er du vild med sociale medier? Og hvad ved internettet egentligt om dig? Dette er blot nogle af spørgsmålene, der rejses, når Center for Digital Pædagogik og Medierådet for Børn og Unge inviterer unge til at debattere deres online-liv med hinanden og en række eksperter, som bydes indenfor i gruppechatten på onlineuniverset Cyberhus.

”Play your part for a better internet”
- Er årets tema for Sikker Internet Dag verden rundt, og i Danmark er ønsket at bidrage til at gøre internettet et bedre sted for unge, ved at give megafonen til de unge selv. Internettet er en naturlig og integreret del af de unges netliv, og det byder på massevis af sociale begivenheder og online erfaringer, der beriger deres hverdag. Ind i mellem støder de unge dog også på faldgrupper. Hele februar er Cyberhus, som er et onlineforum for unge, dedikeret til debat om de gode og de mindre gode ting ved internettet og en dialog om, hvordan man kan gøre det et bedre og mere sikkert sted at være.

Blogge, chatte, debattere og del hemmeligheder
Del en hemmelighed på maks. 150 tegn, chat med en ekspert eller diskuter med andre unge er blot nogle af mulighederne for at lette hjertet eller sætte ord på oplevelser, de unge selv har haft på nettet. Hver uge sættes der fokus på en ny tematik på Cyberhus som eksempelvis digital trivsel, computerspil og privatliv på nettet. Inspirerende og informerede blogs, videoer og artikler omkring tematikkerne, der bidrager til refleksion og debat, udgives løbende i februar måned. Hver torsdag i februar mellem kl. 18-21.00 inviteres en ekspert ind i chatten, hvor de unge kan få svar på deres spørgsmål omkring det tema, der er på dagsordenen.

  • D. 4. februar: ”Er du vild med de sociale medier?” v. stiller Jonas Sindal, Center for Digital Pædagogik
  • D. 11. februar: ”Spiller du computerspil?” v. spilekspert Jesper Krogh Christensen
  • D. 18. februar: ”Er du privat på nettet” v. Pernille Tranberg, dataetisk rådgiver
  • D. 25. februar: ”Kan du spotte et godt tilbud på nettet?” v. jurist Lea Markersen fra Forbrugerrådet Tænk

Om Sikker Internet Dag
Sikker Internet Dag har eksisteret siden 2004 og fejres i over 100 lande på verdensplan. Igen i 2016 sættes der fokus på at være fælles om at skabe et bedre internet for alle og især for børn og unge. Årets tema er ”Play your part for a better internet”, og kampagnen bruger følgende hashtags: #SID2016, #Playyourpart og #Iplaymypart. Følg kampagnen på Facebook.

Om Cyberhus
Cyberhus er en online ungerådgivning under Center for Digital Pædagogik målrettet de 9-23-årige og har årligt 1,2 mio. sidevisninger fra over 400.000 danske unge. I Cyberhus kan man som ung skrive til en voksen og få rådgivning i sitets brevkasser og chat, dele sine tanker i ’ung-til-ung’, lave billeder eller bare hænge ud. Læs mere på www.cyberhus.dk.

Om Medierådet for Børn og Unge
Medierådet for Børn og Unge har som formål at vejlede og informere om, hvordan børn og unge kan bruge sociale medier og nye online teknologier på en positiv og ansvarlig måde, samt at udruste forældre og lærere med brugbar viden herom. Medierådet arbejder tæt sammen med en række vigtige partnere og står hvert år bag en række initiativer, debatter, kampagner, materialer og virtuelle indslag.

Ønskes der mere information om initiativet, kan der rettes henvendelse til:
Center for Digital Pædagogik/Cyberhus, Signe Sandfeld Hansen, signe@cfdp.dk, tlf. 86 37 04 00
Medierådet for Børn og Unge, Diana Bjørn Milenkovic, dianam@dfi.dk, tlf. 33 74 34 79