Spil sætter fokus på det digitale børneliv

Skræmmekampagner til børn om farer og sikkerhed på internet og mobil virker ikke. Derfor har Red Barnet nu lavet et underholdende monsterspil.

Et netmonster er ved at overtage din computer med klamme beskeder og nederen mails. Er du klar til at tage kampen op og vinde dit netliv tilbage? Det spørgsmål kommer børn og unge i fritidsklubber over hele landet til at svare på de kommende måneder, når de sammen med Red Barnet skal finde gode veje mod mobning og chikane på nettet og mobilen. Netmonsterspillet skal med humor og højt tempo lære børn og unge at passe på sig selv og hinanden på net og mobil.

- Børn og unge lytter ikke, hvis vi kun tegner skræmmebilleder af risikoen for at blive udnyttet af en mand på 48, der giver sig ud for at være en pige på 15 år på nettet. For det er alt for langt fra de problemer og udfordringer, de fleste børn møder i deres digitale liv, siger Sara Hagström, psykolog og leder af BuddyGuard - Red Barnets onlinerådgivning for børn og unge.

- Vi får mange flere henvendelser fra børn, der har fået hade-smser, er blevet hængt ud på Facebook eller selv har gjort noget, de har fortrudt, siger hun.

Spil spillet og få mere information her.