Fra computerspil til fysisk aktivitet

Illustration: Jørgen Stamp
Få inspiration til at omdanne populære spil som 'Among Us' og 'Fortnite' til fysiske legeaktiviteter. Aktiviteterne er udviklet og afprøvet af pædagoger og konsulenter.

Som supplement eller alternativ til andre computerspilsaktiviteter kan I kaste jer over en fysisk version af nogle af de mest kendte spil. Børnene kan med fordel involveres i planlægningen, for de kender spillene rigtig godt og kan fortælle, hvad der er fedt ved dem. Der er nogle helt særlige gevinster ved at arbejde med computerspil som en fysisk aktivitet, bl.a.:

  • Fysisk bevægelse.
  • Leg på tværs af køn og alder.
  • Muligheden for at gøre børnene til medskabere af spillet.
  • Kan alle deltage – også de børn, der ikke kender spillet eller normalt spiller computerspil.
  • Børn, der ikke normalt spiller computerspil, kan få en interesse for selve spillet eller for det at spille computerspil i det hele taget.

Find beskrivelser på fysiske aktiviteter baseret på computer- og konsolspil herunder:

Spilaktiviteterne kan fx bruges i klubben, skolen, esportsforeningen eller til børnefødselsdagen. I kan også arrangere en forældredag, hvor børn og forældre kan lave en af spilaktiviteterne sammen. Det kan være en god måde at invitere forældrene ind i børnenes spilunivers. Ved at de mødes i fysiske rammer omkring et computerspil frem for foran en computerskærm, kan det bidrage til en større forståelse for deres barns hobby.

Brug aktiviteterne som de er, find inspiration i dem, eller omdan dem, så de passer til din institution. Aktiviteterne er udviklet og afprøvet af pædagoger
og konsulenter, som har været så venlige at dele deres erfaringer.


Tak til MOTivatION Aps og pædagoger.

Udgivet af Medierådet for Børn og Unge i samarbejde med Center for Digital Pædagogik og Red Barnet i forbindelse med Sikker Internet Dag 2021.