’Rocket League’ kort fortalt
I ’Rocket League’ kan man vælge mellem mange forskellige biler, som har næsten identiske køreegenskaber. Når man har valgt sin bil, kører man ind i arenaen, hvor dørene lukkes, og bolden gives op til en kamp. Får man skubbet bolden ind bag modstandernes mållinje, indkasserer man et mål. Men bag det simple udgangspunkt gemmer sig en lang række strategiske muligheder. Man kan fx have en spiller, der fysisk skubber biler fra modstanderholdet af vejen, så en anden kan score, eller man kan lære at jonglere med bolden på bilen. Man kan også vippe bolden op i luften, så en medspiller kan bruge sin raketmotor til at knalde bolden ind bag en sagesløs målmandsbil. Spillet er simpelt, men mulighederne er mange.
’Rocket League’ har i øvrigt en etableret esportsscene, ligesom ’CS:GO’ og ’League of Legends’, omend den er markant mindre. De største esports- og LAN-events har typisk også en ’Rocket League’-turnering kørende, som ofte foregår på de mindre scener. For de ambitiøse spillere er der dog et niveau, hvor penge- og grej-præmier er en mulighed
Samarbejde og holdspil
I ’Rocket League’ spiller man enten alene eller på hold af to eller tre spillere. I starten vil spillet være præget af sjovt kaos, hvor alle drøner rundt og jagter bolden på samme tid, men for dem, som er rigtig gode til spillets mere taktiske elementer, kan det være frustrerende at spille “lilleput-bold”.
Vi anbefaler:
- Det kan være svært at lave hold på tværs af evner. Sørg for at italesætte spillet som en leg, og at de gode spillere kan hjælpe de mindre gode. Tilbyd eventuelt ungerne at spille fra en anonym eller en klubkonto, så deres egen ranking (placering på ranglisterne) ikke er på spil.
Spilletid
’Rocket League’ er et konkurrencespil, hvor det gælder om at vinde. En kamp tager typisk fem minutter plus eventuel overtid. Spillet er nemt at forstå, men til gengæld byder det heller ikke på et større univers eller en historie, man kan fordybe sig i. Spillet er velegnet til et par hurtige runder, mens man sidder og griner over virvaret på skærmen.
Hvad koster det?
’Rocket League’ er fyldt med mikrotransaktioner. Det er muligt at købe en masse småting for beskedne summer, men som tilsammen hurtigt kan løbe op. Alle tingene er lettest at tilgå ved at købe dem for rigtige penge, men mange udsmykninger og biler låses op ved bare at gennemføre kampe og stige i ”level”.
Vi anbefaler:
- Opgraderingerne i ’Rocket League’ har meget lille indflydelse på spillet. Sørg for, at spillet er en sjov leg og ikke bliver et kapløb om at have den største hækspoiler eller de bredeste dæk.
Udgivet i februar 2021 af Center for Digital Pædagogik i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge og Red Barnet. Opdateret februar 2022.