Unge i debat med Facebook

På årets nationale Internet Governance Forum overlades scenen til Medierådets ungepanel. Her tages debatten op med Facebook, Microsoft, Ericsson, DR Ung, Creative Commons og Serious Games Interactive.

Verden er fuld af muligheder – især på nettet. Men mulighedernes omfang, repertoire og udtryk defineres i høj grad af de tjenesteudbydere, der befolker nettet. Og især de unge benytter sig af den digitale verdens muligheder. Så hvad synes de unge egentlig om det der udbydes? Er kvaliteten af det der udbydes god, er sikkerheden i orden og værnes der godt nok om børnenes interesser, fællesskab og privatliv?

På årets nationale Internet Governance Forum (Dansk IGF 2011) afholder Medierådet for Børn og Unge en workshop, hvor medlemmer af ungepanelet 'Medierødderne' vil debattere med vigtige aktører på nettet som Facebook, DR Ung, Microsoft, Ericsson, Creative Commons og Serious Games Interactive.  Formålet er, at sætte spot på nogle af de udfordringer, muligheder og ønsker som kan rettes mod nuværende og fremtidige onlilne universer. Læs mere om selve debatten på IT- og Telestyrelsens hjemmeside.  

BEMÆRK: HELE WORKSHOPPEN VIL FOREGÅ PÅ ENGELSK

Workshoppen finder sted i forbindelse med Videnskabsministeriets nationale Internet Governance Forum (Dansk IGF), som afholdes efter samme model som det verdensomspændende IGF. Her drøfter tusindvis af deltagere årligt de muligheder og udfordringer, som internettet stiller os overfor.  

Udover Medierådets unge stjerner kan du også opleve Lawrence Strickling, der er amerikansk viceminister for Information og Kommunikation og direktør for det amerikanske National Telecommunications and Information Administration (NTIA), samt en række andre workshops. Læs mere om selve konferencen på IT- og Telestyrelsens hjemmeside.

Dansk IGF afholdes i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge, DI ITEK, Red Barnet, IT Universitetet, Dansk Internet Forum samt Center for Digital Pædagogik. Konferencen afholdes på IT Universitetet den 23. august 2011, kl. 12.00-16.30. Konferencen er gratis og åben for alle, men der er kun plads til 300 så skynd dig at tilmelde dig.

Om Medierådets ungepanel: Medierødderne er Medierådet for Børn og Unges ungdomspanel, som består af børn og unge i alderen 12 til 16 år, der gennem forskellige initiativer sætter spot på den gode brug af digitale medier og blander sig i debatten om internettets fremtid. Læs mere om Rødderne og deres aktiviteter på deres blog.

Unge rapporterer fra IGF 2010