De frivillige

Frederikke Aspöck, Danmark, 2019

93 min.SpillefilmDrama, KomedieDK/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en humoristisk grundstemning, men indeholder også scener med voldeligt og seksuelt indhold. I en scene udsættes hovedkarakteren for et brutalt overfald med spark. I en anden scene bliver en person overfaldet og ligger livløs tilbage. I to scener ses en mand onanere og et par have sex.
Scenerne med vold og sex er imidlertid ikke udpenslede. Endvidere er filmen gennemgående humoristisk fortalt. Det vurderes, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7 til 11 år. Den får derfor en 11års vurdering.
Dansk titel De frivillige
Original titel De frivillige
Instruktør Frederikke Aspöck
Producent Senia Dremstrup
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab SF Studios Production
Dansk distribution SF Studios
Dansk biografpremiere 13.06.2019
Synopsis Den berygtede erhvervsmand og jetsetter Markus Føns er blevet varetægtsfængslet. Efter et brutalt overfald af en gruppe rockere med forbindelser til hans mere lyssky forretningsforbindelser, vælger Markus at gå i frivillig isolation blandt fængslets svageste indsatte. I denne afdeling har de et fængselskor, hvor den indsatte Niels er selvudnævnt korleder. Markus beslutter at blive en del af koret, men der går ikke længe, før han ligger i åben kamp med Niels om pladsen i toppen af hierarkiet. Det er ikke en kamp, der udkæmpes med muskler, men med list, tyranni og højskolesange.