Godzilla 2: King of Monsters

Michael Dougherty, USA, 2019

132 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en intens katastrofemættet stemning. Der er talrige voldsomme scener med gigantiske øgleagtige væsener, som kommer op af jorden og skaber massive ødelæggelser og angriber mennesker og deres artsfæller. Vi ser mennesker, som er skræmte, skriger og forsøger at flygte væk fra ødelæggelserne og monstrene, og hovedkaraktererne er i konstant fare for deres liv. Det voldsomme indhold forstærkes af chokeffekter og katastrofemættet musik.
Filmen foregår imidlertid i et urealistisk adventure-univers. De voldsomme scener er ikke stærkt udpenslede. Hovedkaraktererne er heltemodige og filmen har en positiv forløsning. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Godzilla 2: King of Monsters
Original titel Godzilla 2: King of Monsters
Instruktør Michael Dougherty
Produktionsland USA,Japan
Produktionsselskab Warner Bros.
Dansk distribution SF Studios
Vurderingsdato 02.05.2019
Dansk biografpremiere 30.05.2019
Synopsis Den nye historie i Godzilla-serien følger det crypto-zoologiske agentur Monarchs heroiske handlinger, mens de står ansigt til ansigt med et galleri af monstre af guddommelig størrelse, inklusiv den mægtige Godzilla, som kolliderer med Mothra, Rodan og hans ultimative fjende, den trehovede King Ghidorah.
Når disse oldgamle supermonstre - som alle troede var myter - rejser sig igen, kappes de alle om overherredømmet, alt imens menneskehedens eksistens hænger i en tynd tråd.