X-Men: Dark Phoenix

Simon Kinberg, USA, 2019

113 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Filmen har en mørk og actionmættet stemning, der forstærkes af en intens lydside. Den indeholder en række scener med truende væsner og skræmmende mutationer, voldsomme kampe og skyderier, ødelæggelser, eksplosioner, en alvorlig bilulykke samt mennesker, der skades eller dør på brutal vis. Filmen foregår imidlertid inden for en velkendt ramme i et urealistisk science fiction univers, som har en distancerende effekt på volden. Ligeledes er de sårede og døendes smerte nedtonet. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel X-Men: Dark Phoenix
Original titel X-Men: Dark Phoenix
Instruktør Simon Kinberg
Produktionsland USA
Produktionsselskab Fox
Dansk distribution Nordisk Film Distribution A/S, 20th Century Fox
Vurderingsdato 04.06.2019
Dansk biografpremiere 06.06.2019
Synopsis Superheltefilmen 'X-Men: Dark Phoenix' bliver det kulminerende kapitel i filmserien, der startede med X-Men fra 2000.

Efterfølgeren udspiller sig i 1992, altså ni år efter begivenhederne i X-Men: Apocalypse. Efter en mission i rummet bliver den telepatiske mutant Jean Grey ramt af et voldsomt soludbrud, der fremkalder uanede kræfter i hende. Men forvandlingen til Phoenix har en skyggeside, og hun må kæmpe med de kosmiske følger.