Trækfugle

Colombia, 2019

2 min.Trailer

Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Begrundelse Traileren har en let ubehagelig og dramatisk stemning. Der er en række klip, hvor vi ser mænd, der truer mennesker med skydevåben. I et kort klip ses blodige lig på en vej og mænd i en lastbil blive beskudt. I et andet klip trues en mand med maskingeværer på tæt hold og i baggrunden ses et hus i brand. Det dramatiske og ubehagelige indhold forstærkes af en høj, skinger og skæv underlægningsmusik. Det dramatiske og ubehagelige indhold er imidlertid ikke udpenslet. Det vurderes derfor, at traileren kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Traileren får derfor en 11års vurdering.
Dansk titel Trækfugle
Original titel Pájaros de verano
Produktionsland Colombia
Produktionsselskaber Snowglobe ApS
Dansk distribution Øst for Paradis
Vurderingsdato 15.01.2019
Dansk biografpremiere 21.02.2019
Synopsis TRÆKFUGLE er en medrivende og æstetisk mavepuster med bjergtagende billeder og en kompromisløs fortælling om 1970’ernes narkohandel i Colombia.

Det hele starter med 30 geder, 20 køer, 2 æsler og 5 halskæder. Året er 1969, og den unge Rapayet gør kur til den endnu yngre Zaida. De er begge en del af Wayuu-folket, der bor i ørkenen tæt på grænsen mellem Colombia og Venzuela. De lever i et matriarkalsk samfund, hvor kvinderne tager de vigtigste beslutninger og bærer det største ansvar. Langsomt men sikkert involveres Rapayet i salget af marihuana til USA, og samtidig krakelerer hans familie og oprindelige kultur lidt efter lidt.

Efter SLANGENS FAVNTAG og den sublime og hallucinerende udforskning af Amazonas, er Ciro Guerra tilbage med Cristina Gallego som med-instruktør. Sammen udforsker de gangstermiljøet i et et gennemført og nytænkende gangsterepos. TRÆKFUGLE er nemlig ikke endnu en ‘Godfather’-fortælling; der er ingen glorificering af vold, og der er ingen plads til klichéerne om latinamerikanske narkohandlere.