Tårnet

Mats Grorud, Frankrig, 2019

74 min.SpillefilmU/SpillefilmAnimation

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Filmen veksler mellem en varm, trist og dramatisk stemning. Der er en række scener, der viser krigstilstande, tilfangetagelser, sårede og døde personer. I en scene eksploderer en tank, og efterfølgende ses liget af en partisan. I en anden scene får en person et angstanfald og ser syner af levende skeletter. I en tredje tragisk scene bliver et legende barn dræbt af skud, og man ser en blodpøl omkring liget. Dukkefilm-universet virker imidlertid formildende på krigsscenerne, som heller ikke er udpenslede. Endvidere skildrer filmen også et varmt forhold mellem hovedfiguren og udvalgte familiemedlemmer.
Det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11års vurdering.
Dansk titel Tårnet
Original titel The Tower
Instruktør Mats Grorud
Produktionsland Frankrig,Sverige,Norge
Produktionsselskab Les Contes modernes
Dansk distribution Øst for Paradis
Vurderingsdato 06.03.2019
Dansk biografpremiere 04.04.2019
Synopsis Palæstinensiske Wardi er 11 år og bor med hele sin familie i den flygtningelejr, hvor hun er født og opvokset. Hendes oldefar Sidi var en af de første, der flyttede ind i lejren efter at være blevet fordrevet fra sit hjemland i 1948. En dag giver Sidi nøglen til sit barndomshjem til Wardi, der nu antager, at oldefaren har mistet alt håb om at vende hjem. Derfor begynder hun at lede efter sin oldefars tabte håb i flygtningelejren, hvor hun samler familiens minder, generation efter generation.

'Tårnet' fortæller på en overraskende humoristisk og ny måde om Israel-Palæstina-konflikten og det palæstinensiske folks tragedie, og om, hvordan vi mennesker formår at skabe en meningsfyldt hverdag i en verden af kaos.