Edie

Simon Hunter, Storbritanien, 2019

2 min.Trailer

Vurdering Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Begrundelse Traileren har en varm og komisk stemning med en let dramatisk tone mod slutningen. Der er klip, hvor hovedkarakteren kommer i følelsesmæssig affekt og er udmattet og bange i mørket. Det let dramatiske indhold er imidlertid kortvarigt og forløses positivt. Det vurderes derfor, at traileren kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel Edie
Original titel Edie
Instruktør Simon Hunter
Produktionsland Storbritanien
Produktionsselskaber Cape Wrath Films
Dansk distribution Another World Entertainment
Vurderingsdato 03.04.2019
Dansk biografpremiere 29.05.2019
Synopsis SYNOPSIS:
Den 83-årige Edie mener ikke, at der findes noget, som hedder “for sent”. Derfor lægger hun sit gamle liv bag sig, dropper snakken om alderdomshjemmet, pakker sin rygsæk og begiver sig ud på det ultimative eventyr: At bestige det mægtige bjerg, Mount Suilven i Skotland.

”Edie” er en herlig og livsbekræftende film om at stoppe op og nyde og udnytte den sparsomme tid som udgør det, vi kalder livet. Fantastiske billeder, stærke karakterer og en hjertevarm historie danner rammerne for en vandretur, som ikke bare er en del af filmen, men som rent faktisk gjorde skuespillerinden Sheila Hancock til den ældste person, der har besteget Mount Suilven – i virkeligheden!