Amanda

Mikhaël Hers, Frankrig, 2019

107 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Filmen har en sorgfuld og rolig grundstemning. Den skildrer de dramatiske og ulykkelige konsekvenser efter et terrorangreb. I en scene ses flere blodige lig og pårørende i stille chok og sorg over de døde. I en anden scene kører ambulancer med hylende sirener døde og sårede til hospitalet. I mange efterfølgende scener er hovedkaraktererne i sorg og græder på åben gade og om natten.
Det dramatiske indhold er imidlertid stærkt nedtonet og roligt fortalt. Endvidere formildes hovedkarakterernes sorg af deres varme og omsorgsfulde relation.
Alligevel vurderes det, at filmens virkelighedsnære tematik – et terrorangreb og et 7 års barns dybe sorg og savn over en mistet forælder, vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Amanda
Original titel Amanda
Instruktør Mikhaël Hers
Produktionsland Frankrig
Produktionsselskab Nord-Quest Films
Dansk distribution Angel Scandinavia
Vurderingsdato 11.04.2019
Dansk biografpremiere 01.08.2019
Synopsis David er en dagdriver. Han tjener til dagen og vejen ved diverse småjobs, og det er han egentlig godt tilfreds med. Han møder Lena, som lige er flyttet til Paris og bliver hurtigt forelsket. Men en skæbnesvanger dag ændres Davids liv totalt: Under et terrorangreb i Paris bliver hans søster, Sandrine, dræbt og Lena hårdt såret. Ud over chokket og smerten ved tabet, efterlades David også med sin 7 årige niece Amanda i sin varetægt. David skal nu forsøge at komme videre i livet og tage sig af Amanda. Men kan man bringe håbet tilbage til en lille pige, der har mistet det vigtigste i verden?