En spions bekendelser

Trevor Nunn, Storbritanien, 2019

101 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Filmen har en konfliktfyldt og anspændt stemning. Der er flere scener, hvor hovedkarakteren er i fare for at blive pågrebet for spionage og hvor mennesker kommer i voldsom følelsesmæssig affekt. I en scene ses en person, der tilsyneladende har hængt sig selv.
Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel En spions bekendelser
Original titel Red Joan
Instruktør Trevor Nunn
Produktionsland Storbritanien
Produktionsselskab Trademark Films
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S
Vurderingsdato 16.04.2019
Dansk biografpremiere 16.05.2019
Synopsis Joan Stanley nyder i al stilfærdighed sin pensionisttilværelse i en idyllisk lille landsby. Pludselig banker den britiske efterretningstjeneste, MI5, på døren, arresterer hende og begynder en række afhøringer. For Joan gemmer på en helt utrolig hemmelighed: hun har været én af de mest indflydelsesrige spioner i historien.
I 1930’erne er unge Joan fysikstuderende på Cambridge University. Hun forelsker sig hovedkulds i den attraktive russiske sabotør, Leo. Gennem Leo begynder Joan at se, hvordan verden balancerer på en knivsæg og må have hjælp til at redde sig selv, før det militære kapløb går amok. Da hun får job i et tophemmeligt atomforskningscenter, konfronteres Joan med et umuligt valg: Er du villig til at forråde dit eget land og dem du elsker for at redde verden?
’En spions bekendelser’ er inspireret af den sande historie om ’The Granny Spy’, der som 87-årig blev afsløret som KGB-informant i 1999 til hele Storbritanniens store overraskelse.