En spions bekendelser

Trevor Nunn, Storbritanien, 2019

3 min.Trailer

Vurdering Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Begrundelse Traileren har en lettere dramatisk stemning, men er roligt fortalt. Enkelte klip har dog voldsomt indhold. I et klip giver en kvinde en mand en lussing, hvor der er lagt en dramatisk lydeffekt på. I andre, meget kortvarige klip ses en person med en pistol og en tilsyneladende angst kvinde. Idet de nævnte klip er meget kortvarige, vurderes det, at traileren kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel En spions bekendelser
Original titel Red Joan
Instruktør Trevor Nunn
Produktionsland Storbritanien
Produktionsselskaber Embankment Films
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S
Vurderingsdato 06.05.2019
Dansk biografpremiere 16.05.2019
Synopsis Joan Stanley (Judi Dench) nyder i al stilfærdighed sin pensionisttilværelse i en idyllisk lille landsby. Pludselig banker den britiske efterretningstjeneste, MI5, på døren, arresterer hende og begynder en række afhøringer. For Joan gemmer på en helt utrolig hemmelighed: hun har været én af de mest indflydelsesrige spioner i historien.
I 1930’erne er unge Joan (Sophie Cookson) fysikstuderende på Cambridge University og hun forelsker sig hovedkulds i den attraktive russiske sabotør, Leo. Gennem Leo begynder Joan at se, hvordan verden balancerer på en knivsæg og må have hjælp til at redde sig selv, før det militære kapløb går amok. Da hun får job i et tophemmeligt atomforskningscenter, konfronteres Joan med et umuligt valg: Er du villig til at forråde dit eget land og dem du elsker for at redde verden?

’En spions bekendelser’ er inspireret af den sande historie om ’The Granny Spy’, der som 87-årig blev afsløret som KGB-informant i 1999 til hele Storbritanniens store overraskelse.