Flugten fra Østtyskland

Michael Herbig, Tyskland, 2019

3 min.Trailer

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Traileren indeholder klip, hvor personerne bliver forfulgt og er angste. Den indeholder desuden klip med faretruende uheld og overfald, hvor personer er i livsfare og hvor stemningen er meget dramatisk. Da klippene er ublodige og ingen personer kommer alvorligt til skade, vurderes traileren til kun at virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Flugten fra Østtyskland
Original titel Ballon
Instruktør Michael Herbig
Produktionsland Tyskland
Produktionsselskab StudioCanal
Dansk distribution Another World Entertainment
Vurderingsdato 10.07.2019
Dansk biografpremiere 07.11.2019
Synopsis SYNOPSIS:
Dette er den sande historie om de østtyske familier Strelzyk og Wetzel, som i september 1979 trak overskrifter verden over.
I al hemmelighed arbejdede de i lang tid på at konstruere deres egen luftballon, som skulle gøre det muligt for dem at flygte fra det østtyske diktatur til friheden i vest. En farlig og vovet plan, hvor både forberedelserne og selve flugten, bragte de impliceredes liv i fare i en stat, hvor sikkerhedstjenesten Stasi havde informanter placeret alle steder. Og da netop Stasi kommer på sporet af gruppen og deres plan, bliver familiernes flugt en kamp mod uret, hvor hvert sekund tæller…

BALLON er en endeløst spændende film holdt i en fantastisk 70’er-atmosfære, som øjeblikkeligt gjorde den til en gigantisk succes i hjemlandet Tyskland, hvor den indtil nu er blevet set af mere end en million biografgængere.

Den velkendte historie har tidligere dannet grundlag for adskillige dokumentarfilm, samt den amerikanske spillefilm ”Vi skal over i nat” fra 1982 med John Hurt og Jane Alexander.