Apocalypse Now: Final Cut

Francis Ford Coppola, USA, 2019

2 min.Trailer

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Traileren har en dramatisk stemning, og den indeholder adskillige klip med voldsomme krigssituationer med bombardementer og skyderier. Idet traileren ikke indeholder udpenslet vold, vurderes det, at den kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Apocalypse Now: Final Cut
Original titel Apocalypse Now: Final Cut
Instruktør Francis Ford Coppola
Produktionsland USA
Produktionsselskab StudioCanal
Dansk distribution Another World Entertainment
Vurderingsdato 20.10.2019
Dansk biografpremiere 28.11.2019
Synopsis Under Vietnam-krigen sendes den amerikanske efterretningsofficer Benjamin L. Willards (Martin Sheen) på en hemmelig mission. Han skal opspore og likvidere den gale oberst Kurtz (Marlon Brando), der skjuler sig dybt inde i Cambodjas jungle, hvor han har etableret sig med sin egen hær af indfødte. Det bliver en rejse gennem krigens helvede og en indre rejse til sindets afkroge.

”Apocalypse Now” er belønnet med ikke mindre end to Oscar-statuetter og nomineret til yderligere seks. Filmen har ligeledes vundet Guldpalmen, tre Golden Globes, to BAFTA-priser og utallige andre udmærkelser.

Filmen er instrueret af den femdobbelte Oscar-vindende mesterinstruktør Francis Ford Coppola (bl.a. Godfather-trilogien) og byder på en perlerække af skuespillere i form af bl.a. Marlon Brando, Martin Sheen, Dennis Hopper, Harrison Ford og Robert Duvall.