Echo

Rúnar Rúnarsson, Island, 2020

79 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Filmen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder enkelte scener, hvor personerne skælder ud, er kede af det og/eller græder. Den indeholder desuden en scene, hvor to personer bliver overmandet og slæbt væk af politiet, en scene med en død dreng i en kiste og en scene med en fødsel. Da ingen af personerne i disse scener kommer til skade eller fremtræder følelsesmæssigt meget påvirkede, og de filmiske virkemidler samtidig er meget afdæmpede, vurderes filmen til ikke at kunne virke skræmmende på børn og unge.
Dansk titel Echo
Original titel Echo
Instruktør Rúnar Rúnarsson
Produktionsland Island,Frankrig,Schweiz
Produktionsselskab Nimbus Iceland
Dansk distribution Øst for Paradis
Vurderingsdato 19.11.2019
Dansk biografpremiere 03.12.2020
Synopsis Det er juletid på Island, og alle forbereder sig til højtiden, mens en særlig blanding af forventning og bekymring indfinder sig over hele landet. En forladt gård ude midt i ingenting brænder ned til grunden. Et kor bestående af børn synger julesange på deres skole. En flok slagteriarbejdere danser, mens de parterer slagtesvin. En pige skal holde jul hos sin far og hans nye familie. ECHO undersøger gennem en række uafhængige scener vor tid og de rammer, som vi har skabt for os selv og hinanden.

ECHO kan beskrives som SAMSARA for det moderne menneske, og instruktør Rúnar Rúnarsson iagttager nysgerrigt og ikke uden humor vi menneskers adfærd, traditioner og relationer.