Jagten på snemonsteret

Pierre Greco, Canada, 2020

84 min.U/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen er et animeret eventyr. Den har en gennemgående spændingsfyldt stemning med en humoristisk undertone. Hovedkaraktererne er modige og handlekraftige og kommer ikke alvorligt til skade. Endvidere rummer filmen en række komiske indslag med en sjov papegøje, og historien har en positiv forløsning til slut. Der er imidlertid en række scener, hvor hovedkaraktererne er i fare, bliver bange og kommer ud for dramatiske begivenheder, såsom en voldsom nødlanding i uvejr, et frosset lig i en grotte, uhyggelige bjergånder og store mystiske yetier. Det uhyggelige og dramatiske er dog ikke udpenslet.
Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel Jagten på snemonsteret
Original titel A Yeti Adventure - Mission Kathmandu
Instruktør Pierre Greco
Produktionsland Canada
Produktionsselskab Scanbox
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S
Vurderingsdato 26.11.2019
Synopsis Den unge og energiske detektiv Nelly Maloye møder tilfældigt Simon Picard, en ambitiøs forskerassistent i antropologi, på det lokale universitet. Med økonomisk støtte fra en ærgerrig filantrop drager Nelly og Simon ud på et spændende eventyr, fast besluttede på at finde den afskyelige snemand.
For at nå deres mål gør Simon brug af en gådefuld dagbog efter en forsvunden eventyrer – en dagbog, der vil kunne føre dem til det sagnomspundne væsens grotte et sted i Himalayabjergene.