Barn

Dag Johan Haugerud, Norge, 2020

157 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Filmen har en trist og tung grundstemning, der er karakteriseret ved at den tematisk omhandler sorg og skyld i forbindelse med et barns død. Filmen er generelt roligt fortalt, og den dvæler ved de svære følelser i forbindelse med dødsfaldet, men den indeholder også dramatiske scener. Eksempelvis benytter filmen sig af en ildevarslende lydside og stemning i forbindelse med den indledende scene, hvor et barn ligger livløst, mens voksne forsøger at give førstehjælp og holde andre børn på afstand.
I andre emotionelt stærke scener bliver et barn konfronteret og bebrejdet for hendes skyld i dødsfaldet. Idet filmen ellers ikke indeholder vold og den er roligt fortalt, vurderes det, at den kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Barn
Original titel Barn
Instruktør Dag Johan Haugerud
Produktionsland Norge,Sverige
Produktionsselskab Motlys
Dansk distribution Øst for Paradis
Vurderingsdato 24.01.2020
Dansk biografpremiere 27.02.2020
Synopsis Lykke på 13 år er datter af en prominent venstrefløjspolitiker og har ved et uheld slået sin klassekammerat Jamie ihjel i skoletiden. Jamies far er en lokal højrefløjspolitiker, og selvom Lykke påstår, at drabet var et uheld, er der ikke nogen, der tror hende. Skolens inspektør Liv er en idealist, som, stik modsat sin politiske overbevisning, har et forhold til Jamies far Karl Erik. Efter Jamies død kan de ikke længere holde deres forhold hemmeligt, og omverdenen reagerer med mistro og forargelse. Livs bror Anders havde gårdvagt, da ulykken skete, og han er overvældet af skam og skyld over ikke at have været i stand til at forhindre ulykken. Men hvordan kunne noget så forfærdeligt ske, og hvordan skal livet fortsætte herefter?