Greenland

Ric Roman Waugh, USA, 2020

119 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en anspændt og dramatisk grundstemning, afbrudt af varme familiescener. Der er en række scener med katastrofe-action – med eksploderende kometer, der udsletter hele byer og menneskehorder, der flygter i panik. I situationer ses folk udvise lovløs og primitiv adfærd i form af skyderier, slagsmål, kidnapning og drab. Skildringen af katastrofen og volden er imidlertid forholdsvis ublodig og ikke udpenslet. Filmens hovedkarakterer er handlekraftige og historien bliver forløst positivt. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Greenland
Original titel Greenland
Instruktør Ric Roman Waugh
Produktionsland USA,Storbritannien
Produktionsselskab Anton Films
Dansk distribution SF Studios
Vurderingsdato 04.08.2020
Dansk biografpremiere 13.08.2020
Synopsis 'Greenland' handler om en familie og deres kamp for overlevelse, mens en komet er på vej til at udslette Jorden.
Mens familien hører frygtelige nyhedshistorier fra hele verden, hvor kometens fragmenter jævner hele byer med jorden, må de forsøge at finde et sted, de kan være beskyttet mod undergangen.
Undervejs oplever de nye sider af menneskeheden, både gode og dårlige, mens deres omgivelser gribes af panik og lovløshed.