The Batman

Matt Reeves, USA, 2022

176 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en ildevarslende, dyster og actionmættet stemning. Den indeholder en række scener med voldsomme kampe, overfald, skyderier, biljagter og eksplosioner. I flere scener ses en seriemorder true og terrorisere sine tilfangetagne ofre på sadistisk vis. Man ser også de lettere lemlæstede lig. I de fleste tilfælde ses selve mordakten imidlertid ikke. Det voldelige indhold er heller ikke stærkt udpenslet og blodigt. Endelig foregår filmen i et velkendt urealistisk superhelteunivers. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel The Batman
Original titel The Batman
Instruktør Matt Reeves
Produktionsland USA
Produktionsselskab Warner Bros.
Dansk distribution SF Studios
Dansk biografpremiere 03.03.2022
Synopsis Efter at have patruljeret gaderne i to år som Batman og skabt frygt for de kriminelle, er Bruce Wayne nået dybt ind i Gothams skyggefulde underverden. Med kun få betroede allierede – Alfred Pennyworth og Løjnant James Gordon – blandt byens korrupte netværk af embedsmænd og højt profilerede personer, har den sortklædte selvtægtsmand etableret sig selv som den eneste legemliggørelse af hævn blandt sine medborgere.
Da en seriemorder går efter eliten i Gotham med en række sadistiske mord, dukker nogle kryptiske ledetråde op og sender verdens bedste detektiv på en efterforskning i underverdenen, hvor han vil møde karakterer som Selina Kyle/Catwoman, Oswald Cobblepot/Pingvinen, Carmine Falcone og Edward Nashton/The Riddler. Da bevismaterialerne kommer tættere og tættere på, og omfanget af gerningsmandens planer bliver klart, må Batman skabe nye alliancer, afsløre den skyldige og skabe retfærdighed i et Gotham, der længe har været plaget af magtmisbrug og korruption.