Da Hitler stjal den lyserøde kanin

Caroline Link, Tyskland, 2021

119 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen er fortalt i et roligt tempo og har i de fleste scener en varm grundstemning. Den indeholder dog scener med skænderier og scener, hvor personerne er bange, kede af det og græder. Scenerne indgår i en sammenhæng, der kan være svær at forstå for de yngste. Da scenerne er af kortere varighed, vurderes filmen til kun at kunne virke foruroligende på de yngste børn og får derfor en 7års grænse.
Dansk titel Da Hitler stjal den lyserøde kanin
Original titel Als Hitler das rosa Kaninchen stahl
Instruktør Caroline Link
Produktionsland Tyskland
Produktionsselskab Sommerhaus Filmproduktionen
Dansk distribution Angel Distribution
Vurderingsdato 24.11.2020
Dansk biografpremiere 12.05.2021
Synopsis Forestil dig, at dit land begynder at ændre sig. Forestil dig, at uden du har bemærket det, er det blevet farligt for nogle mennesker at bo i dit land. Det er, hvad der sker for 9-årige Anna i 1933. Anna er ikke klar over, hvem Hitler er. Hun har for travlt med skole og venner til at bemærke Hitlers ansigt, der pryder plakater over hele Berlin. Men da hendes far en dag forsvinder, og familien i al hemmelighed forlader Tyskland, begynder Anna at forstå, at manden på plakaterne er ved at ændre hele Europa, og at livet aldrig bliver det samme igen.

Anna lever nu livet som flygtning. Hun taler ikke sproget, kender ikke skikke og manerer, savner sine venner og kære og ikke mindst sin lyserøde kaninbamse, som hun måtte efterlade i Berlin. Det er svært at finde en skole, pengene er få, og hendes familie mødes flere steder med fremmedhad. Det er i denne nye verden Anna må vokse op, finde nye venner og lære at tage ansvar.