My Salinger Year

Philippe Falardeau, Canada, 2021

101 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Filmen indeholder ingen skræmmende elementer.
Dansk titel My Salinger Year
Original titel My Salinger Year
Instruktør Philippe Falardeau
Produktionsland Canada,Irland
Produktionsselskab Micro_scope
Dansk distribution Another World Entertainment
Vurderingsdato 19.12.2020
Dansk biografpremiere 01.07.2021
Synopsis New York i 90'erne: Den unge Joanna (Emmy-nominerede Margaret Qualley) ønsker at forfølge sin drøm om at blive forfatter og bliver derfor ansat som assistent for Margaret (Oscar-nominerede Sigourney Weaver), der er litterær agent for den myteomspundne forfatter J. D. Salinger.

Joannas hovedopgave er at behandle Salingers omfangsrige fan-mail, men da hun læser de hjerteskærende breve fra hele verden, vil hun ikke være bekendt at sende agenturets upersonlige standardbrev retur og begynder impulsivt at skrive individuelle og personlige svar, der er både humoristiske og bevægende. Og mens Joannas anonymt bruger Salingers store forfatterstemme, begynder hendes egen at spire...

J. D. Salinger (1919-2010), skrev bl.a. den banebrydende The Catcher in the Rye, der er kendt på dansk som Forbandende ungdom (1953). Bogen blev desuden nyoversat i 2004 af Klaus Rifbjerg med titlen: Griberen i Rugen.

Efter den store succes med The Catcher in the Rye, trak Salinger sig tilbage fra omverdenen, og udgav ikke nyt materiale efter 1960'erne. Han opnåede kultstatus og var helt indtil sin død genstand for stor opmærksomhed fra sine fans.

Filmen er baseret på virkelige begivenheder.