Elvis

Baz Luhrmann, USA, 2022

159 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en energifyldt og konfliktpræget grundstemning. Den indeholder en række dramatiske scener hvor karakterer eksempelvis ses triste, indgår i skænderier og har stærke følelsesudbrud. Filmen skildrer en mand under et stigende psykologisk pres og i sekvenser ses denne påvirket grundet et pillemisbrug Da filmen imidlertid rummer længere passager med positive og livsbekræftende scener, og fordi de mest dramatiske scener er kortvarige og ikke udpenslet fremstillet, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Den får derfor en 11års vurdering.
Dansk titel Elvis
Original titel Elvis
Instruktør Baz Luhrmann
Produktionsland USA
Produktionsselskab Warner Bros.
Dansk distribution SF Studios
Dansk biografpremiere 23.06.2022
Synopsis Fra den Oscar-nominerede, visionære filmskaber Baz Luhrmann kommer Warner Bros. Pictures' episke drama "Elvis" med Austin Butler og Oscar-vinderen Tom Hanks i hovedrollerne. Filmen udforsker livet og musikken af Elvis Presley (Butler), set gennem hans komplicerede forhold til hans manager, Oberst Tom Parker (Hanks).
Historien dykker ned i den komplekse dynamik mellem Presley og Parker, der strækker sig over 20 år - fra Presleys’ fremgang til berømmelse, til hans stjernestatus. Centralt for den rejse er en af de mest betydningsfulde og indflydelsesrige personer i Elvis' liv, Priscilla Presley (Olivia DeJonge).