Den Bestøvlede Kat og Ønsketjernen

Joel Crawford, USA, 2022

100 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Animationsfilmen foregår i et urealistisk eventyrligt univers. Den indeholder mange tempofyldte scener med trusler, forfølgelser, slåskampe, eksplosioner, tilfangetagelser, forvandlinger og tryllerier, hvor hovedkarakteren i mange af scenerne er bange og i livsfare. Filmen indeholder desuden scener, hvor hovedkarakteren er truet af stærke og drabelige fjender, bl.a. af en uhyggelig rødøjet ulv. Da mange af scenerne forløses med magi og humor, og ingen kommer alvorligt til skade, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel Den Bestøvlede Kat og Ønsketjernen
Original titel Puss In Boots: The Last Wish
Instruktør Joel Crawford
Produktionsland USA
Produktionsselskab Universal Studios, Universal Animation Studios
Dansk distribution United International Pictures
Dansk biografpremiere 22.12.2022
Synopsis Den Bestøvlede Kat har fundet ud, at han har brugt otte ud af sine ni katteliv, derfor begiver han sig ud på en farefuld rejse for at finde det mytiske "Sidste Ønske" og få genskabt alle sine ni liv.

'Den bestølvede kat og ønskestjernen' følger efter den første film Puss in Boots fra 2011 og igen leverer Antonio Banderas stemmen til den orange kat.

Manden bag den første film, Chris Miller, har skrevet manuskriptet til efterfølgeren, der instrueres af Joel Crawford, der bl.a. har lavet Croods - En ny tid.