Bardo, en falsk fortælling om en håndfuld sandheder

Alejandro González Iñárritu, Mexico, 2022

159 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en komediepræget og dramatisk stemning. Den indeholder flere surrealistiske scener og heraf nogle med voldsomt indhold. Eksempelvis ses sekvenser fra en fødsel, hvor et nyfødt barn kommes tilbage i en kvindes livmoder for derefter at blive tabt igen og der klippes en lang navlestreng, som efterlader blodige slæbespor. Der indgår scener med krigshandlinger, hvor soldater skyder og likviderer andre soldater med bajonetter og i en scene ses tilsyneladende døde menneskekroppe ligge i en stor bunke viklet ind i hinanden. Endelig indeholder filmen scener med voksne, som har lettere udpenslet sex med hinanden. Da scenerne med det voldsomme indhold overvejende indgår i en absurd og flere steder komisk sammenhæng og fordi filmen også indeholder lange rolige passager, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Bardo, en falsk fortælling om en håndfuld sandheder
Original titel Bardo, falsa crónica de unas cuantas verdades
Instruktør Alejandro González Iñárritu
Produktionsland Mexico
Produktionsselskab Estudios Churubusco Azteca S.A.
Dansk distribution Angel Distribution
Vurderingsdato 06.11.2022
Dansk biografpremiere 17.11.2022
Synopsis Den rørende historie om den kendte mexicanske journalist og dokumentarist Silverio, der bor i Los Angeles, og som efter at have modtaget en ærefuld international pris føler sig kaldet til at vende hjem til sit fødeland uden at vide, at denne rejse vil presse ham til det yderste. Minder og frygt kommer op til overfladen og fylder hans hverdag med forvirring og forundring.
Med en blanding af følelser og latter tackler Silverio universelle, men dog meget personlige spørgsmål om identitet, succes, dødelighed, Mexicos historie og de stærke følelsesmæssige bånd, han har til sin kone og sine børn.