Måske uskyldig

Nagieb Khaja, Danmark, 2009

53 min.SpillefilmDK/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for alle
Dansk titel Måske uskyldig
Original titel Måske uskyldig
Instruktør Nagieb Khaja
Producent Henrik Grunnet
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Eyeworks Denmark
Tekniske data Farve
TV release 16.06.2009, DR 2
Synopsis "Måske uskyldig" skildrer en kvindes kærlighed til sin terrormistænkte mand og hendes kamp for hans løsladelse. En mand som siden har lagt navn til tuneser-loven.
I februar 2008 slår PET døren ind til Hafsas hjem og fængsler hendes tunesiske mand, Karim, mistænkt for at ville dræbe tegneren Kurt Westergaard. Med en ny terrorlov i hånden kan PET udvise Karim uden rettergang, uden at fremlægge beviser og uden, at Karim har mulighed for at forsvare sig ved en domstol.
Debatten om de administrative udvisninger rasede i månedsvis. Hvordan sikrer man statens sikkerhed uden at gå på kompromis med borgernes retssikkerhed? Er man altid uskyldig, til det modsatte er bevist?
Overbevist om Karims uskyld gør Hafsa alt, hvad hun kan for at hjælpe sin mand, der i offentlighedens øjne allerede er dømt som terrorist.


"Måske uskyldig" stiller skarpt på terrorlovgivningen og dens konsekvenser for de involverede mennesker. Hafsas historie giver et usædvanligt indblik i, hvordan pårørende til terrormistænkte mærker konsekvenserne af de nye love.