Antboy: Den Røde Furies hævn

Ask Hasselbalch, Danmark, 2014

90 min.SpillefilmAdventureDK/SpillefilmBørnefilm

Aldersgrænse Prøve
Vurdering Vurdering: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Denne ufærdige udgave af filmen har en dramatisk grundstemning med en underliggende tone af humor. Den refererer i handling og stil til superhelte-myterne, og en del steder benytter den sig af en tegneserielignende dramatik og mange spændings- og uhyggeopbyggende effekter på lyd- og billedsiden. Filmen indeholder mange dramatiske scener med kampe: En bogreol vælter og rammer en mand. I flere situationer slås voksne 'skurke' og kastes gennem luften. Vores hovedpersoner er i kamp, kastes og trækkes hen ad jorden. I en scene trues en central figur af giftig røg, og i et stykke tid er vi i tvivl om, hvor alvorlig situationen er. Da volden imidlertid er overdrevet på en tegnefilmsagtig måde, og da filmens hovedfigurer fremstår stærke og handlekraftige og sammen klarer problemerne, vurderes det, at den foreliggende udgave af filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Prøvevurderingen er foretaget på baggrund af en ufærdig version af filmen både m.h.t. lyd- og billeside. Bl.a. er mange visuelle effekter ikke tilføjet, lige som effektlyde og dele af dialogen mangler. Disse elementer kan have en betydelig skræmmende virkning, så det er uafklaret, om vurderingen af den endelige film bliver den samme.

Bemærkninger:
Medierådet for Børn og Unge har efter det oplyste haft en ikke-færdigproduceret film til vurdering.
Såfremt der foretages yderligere redigering af filmen til en endelig version, skal den vurderes igen.
Dansk titel Antboy: Den Røde Furies hævn
Original titel Antboy: Den Røde Furies hævn
Instruktør Ask Hasselbalch
Producent Eva Jakobsen, Clara Jantzen Kreinøe
Produktionsland Danmark,Tyskland
Produktionsselskab Nimbus Film
Dansk distribution SF Studios, SF Film A/S
Dansk biografpremiere 25.12.2014
Synopsis Antboy er mere populær end nogensinde, efter han har besejret Albert Gæmelkrå aka superskurken Loppen, der tilbringer sine dage i en celle på Dragsbrogs sindssygeklinik. Pelle, der nu er fyldt tretten, nyder livet som superhelt. Hans største ønske er at blive kæreste med veninden Ida, men det er ikke så let. For nu står myredrengen pludselig overfor en endnu mere skrupelløs rival, nemlig Anti-Christian - den nye dreng i skolen, der ikke skyer nogen midler for at stjæle Ida. Og, som om det ikke er nok, er Pelle også hjemsøgt. Antboy og Wilhelm tror først, at der er et spøgelse, der er på spil. Men det viser sig hurtigt, at det er en ny superskurk, der har meldt sig på banen. Genre: Adventure, superhelte, familiefilm.