Beautiful Boy

Felix Van Groeningen, USA, 2019

120 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Filmen veksler mellem en konfliktfyldt, ulykkelig og varm stemning. Der er scener med heftige skænderier, mennesker i følelsesmæssig affekt og mennesker, der tager narkotika. I flere scener ses hovedkarakteren indtage narkotika i form af injektioner, piller og joints. I en af scenerne falder han bevidstløs om på et toilet. I en anden scene giver hovedkarakteren en person kunstigt åndedræt efter en overdosis. I flere scener bryder hovedkaraktererne sammen og råber af hinanden.
Der er imidlertid også en række scener, der skildrer en varm relation mellem far og søn og familien. Forældrene er gennemgående handlekraftige og vedholdende i deres støtte og kærlighed til sønnen. Derfor vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Beautiful Boy
Original titel Beautiful Boy
Instruktør Felix Van Groeningen
Produktionsland USA
Produktionsselskab Amazon Studios
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S
Vurderingsdato 12.12.2018
Dansk biografpremiere 17.01.2019
Synopsis Nic er 18 år og er ved at færdiggøre High School og forbereder sig på at starte på College.
På overfladen er han en helt almindelig dreng, men i hemmelighed har Nic eksperimenteret med stoffer siden han var 12 år, og da han prøver methamfetamin for første gang, går Nic på kort tid fra at være teenager til dybt afhængig stofmisbruger. Hans far, David er rådvild og må konfrontere sin egen del af ansvaret i sønnens misbrug og starter en sej kamp sammen med sin søn for at finde en vej ud af mørket.