Ben is Back

Peter Hedges, USA, 2019

102 min.SpillefilmU/Spillefilm

Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Begrundelse Filmen har en anspændt, konfliktfyldt og dramatisk stemning. Der er scener med heftige skænderier, mennesker i voldsom følelsesmæssig affekt, vold og mennesker, der tager narko. I flere scener ses en skræmt og desperat person, der befinder sig i truende og farefulde situationer. I en scene ses en chokeffekt, hvor en person pludselig hamrer en bilrude ind og truer bilens passagerer. I en anden scene forsøger en person at redde et bevidstløst menneske, der har taget narkotika.
De dramatiske og voldelige scener er imidlertid ikke udpenslede. Hovedkaraktererne er handlekraftige og modige. Filmen forløses endvidere positivt og skildrer en mors ubetingede kærlighed til sin søn. Derfor vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Ben is Back
Original titel Ben is Back
Instruktør Peter Hedges
Produktionsland USA
Produktionsselskaber Black Bear Pictures
Dansk distribution United International Pictures
Vurderingsdato 31.10.2018
Dansk biografpremiere 07.02.2019
Synopsis Den unge rebel, Ben, vender hjem til sin familie for at være sammen med dem i juledagene. Men Ben er i narkobehandling og derfor utilregnelig. I et desperat forsøg på at redde sin søn, bruger moren juledagene på at gøre alt hvad hun kan for at få ham på rette spor igen.