Beowulf

Robert Zemeckis, USA, 2007

115 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Filmen indeholder mange scener med voldsomme kampe mellem krigere, en drage og et monster, hvor mange krigere bliver revet i stykker og dræbt. I enkelte af disse scener hovedsagelig i starten har filmen en mørk og dyster stemning og bruger gysereffekter. Da filmen er animeret og foregår i et historisk helteunivers og dermed rummer stor distance til realisme, vurderes filmen til kun at virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Beowulf
Original titel Beowulf
Instruktør Robert Zemeckis
Producer Steve Starkey, Robert Zemeckis, Jack Rapke
Produktionsland USA
Produktionsselskab ImageMovers
Dansk distribution Sandrew Metronome
Tekniske data 3131, Cinemascope, Deluxe, Dolby SR
Vurderingsdato 15.11.2007
Dansk biografpremiere 23.11.2007
Synopsis Det 6. århundrede. Dengang da verden var fyldt med helte og monstre, eventyr og tapperhed, guld og hæder. En exceptionel kriger, Beowulf, kommer for at redde det danske kongedømme fra tilintetgørelsen fra et ukristeligt monster, der har skabt død og kaos i det iskolde land. Deres episke sammenstød smeder den tidløse legende om Beowulf.
Comment EVENTYR - Men nok kun for store børn. Medierådet for Børn og Unge anbefaler derfor forældre at bruge ledsagereglen med forsigtighed til Beowulf.
Medierådet for Børn og Unge har givet Beowulf "Tilladt for børn over 11 år." Filmen er en historie om, hvordan helten Beowulf kæmper mod ondskaben. Da filmen bygger på et computerspil af samme navn og har en vis lighed med populære film som "Ringenes Herre" appellerer den til et bredt publikum. Filmen indeholder en række uhyggelige scener, men grundet brugen af animation, samt det mytiske og distancerende eventyrunivers har filmen ikke fået en højere vurdering. Medierådet for Børn og Unges ledsageregel indebærer, at børn, der er fyldt 7 år, må se filmen i følge med en voksen. En række børn vil nok være meget interesserede, så det er op til de enkelte forældre at vurdere barnets modenhed og interesse i forhold til, at der vises kampscener med voldsomme chokeffekter på både lyd - og billedsiden. Er man i tvivl, er det bedst at vente til filmen kommer på DVD, da fjernsynsformatet vil virke mindre voldsomt.