Blodsøstre

Malin Andersson, Sverige, 2015

59 min.SpillefilmU/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Vurdering Dvden har en rolig grundstemning, men den er også ind i mellem lettere melankolsk og antydningsvis dyster, fx i nogle indledende scener, hvor to piger fortæller om traumatiske barndomsovergreb. I én scene følger man pludselig kortvarigt med i et voldeligt computerspil, og i en anden scene ser man en ulykkelige pige, der græder. Da fortællingen ikke indeholder hverken dramatik eller verbalt udpenslede, ubehagelige detaljer, vurderes dvden kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.
Dansk titel Blodsøstre
Original titel Blodsøstre
Instruktør Malin Andersson
Producer Malin Andersson
Produktionsland Sverige,Danmark
Produktionsselskab Solas Productions, Les Films du Tambour de Soie, Final Cut for Real ApS, Film i Skåne, NRK Norsk Rikskringskasting
Vurderingsdato 10.10.2016
Online release 12.10.2016
Synopsis 'Blodsøstre' er en coming-of-age dokumentarfilm om symbiosen mellem søstre. En film om den betingelsesløse kærlighed mellem Julia og Johanna, teenage-tvillingesøstre fra højhusene i forstaden Rosengården i Malmø, Sverige.
De har været uadskillelige så længe de kan huske, har puttet sig ind til hinanden om natten, alt imens de har båret på traumer fra deres hjemland, Aserbajdsjan.
En dag tager deres liv en drejning og deres symbiotiske forhold må udvikle sig til noget nyt. Vi følger deres udvikling fra piger til unge kvinder, mens de forsøger at finde deres eget fodfæste gennem livets uundgåelige kringelkroge.