Broken City

Allen Hughes, USA, 2013

109 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en gennemgående anspændt stemning understøttet af musikken. De dramatiske passager er ledsaget af kraftige lydeffekter. Vi ser en biljagter, der ender i et kraftigt sammenstød. Der er flere voldsomme slagsmål hvor mænd slår, sparker og tager kvælertag på hinanden. To gange ses mænd ligge dræbt af skud i hovedet. Da der imidlertid ikke dvæles ved voldelige detaljer, og da det meste af filmen er præget af dialog, vurderes det, at traileren kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11år.
Dansk titel Broken City
Original titel Broken City
Instruktør Allen Hughes
Producer Remington Chase, Randall Emmett, George Furla, Allen Hughes, Stephen Levinson, Arnon Milchan, Teddy Schwarzman, Mark Wahlberg
Produktionsland USA
Produktionsselskab Emmett/Furla Films
Dansk distribution United International Pictures
Vurderingsdato 14.03.2013
Dansk biografpremiere 08.05.2013
Synopsis Et drab i tjenesten kostede Billy Taggart karrieren, men han har stadig højt placerede beskyttere, selv om han må ernære sig som privatdetektiv, kun et skridt foran kreditorerne. Så han møder selvfølgelig op, da han bliver kaldt til møde med borgmesteren af New York. Borgmester Hostetler vil have sin gamle ven til at tage sig af en delikat sag: At skygge hans kone, som han mistænker for en affære, midt i de sidste uger af valgkampen. Billy tager opgaven og tager billederne. Men noget virker forkert. Hostetlers kone prøver at købe billederne, og advarer ham om konsekvenserne, da han nægter. Da den mand, Billy har fotograferet sammen med Hostetlers kone, kort efter myrdes, opdager Billy, at han sidder i til halsen i en affære, han ikke kan overskue. Han bliver nødt til at rydde op i sin fortid og klippe alle loyalitetsbånd for at overleve - og opnå retfærdighed.