Den dag på stranden

Dominic Cooke, Storbritanien, 2018

110 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Filmens første del har en rolig og let grundstemning, som skifter til en trist og ubehagelig stemning i anden del. I anden del er der særligt to scener med trist og ubehageligt indhold: I en scene ses et flashback af optakten til en krænket piges smertefulde oplevelser. Hun ligger i sin seng - angst og med tårer i øjnene. Bag hende ses en mørk skygge nærme sig sengen. I en anden langvarig scene forsøger et nygift par at have samleje. Stemningen er anspændt og forløbet, der føles ubehageligt, kulminerer med at kvinden flygter væk i panik.
Særligt filmens første del rummer imidlertid også mange scener med muntert og humoristisk indhold. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.
Dansk titel Den dag på stranden
Original titel On Chesil Beach
Instruktør Dominic Cooke
Produktionsland Storbritanien
Produktionsselskab BBC Films
Dansk distribution Miracle Film Distribution
Vurderingsdato 29.05.2018
Dansk biografpremiere 06.09.2018
Synopsis Dorset, juli 1962. Det unge par på badehotellet er nygift. Florence er af fin familie og musikalsk engageret, mens Edward kommer fra mere ydmyge kår. Alligevel finder de sammen i fælles interesser og sjælfuld betagelse, men bryllupsnatten ender som en smerteligt ydmygende affære for dem begge. Deres valg kommer til at mærke dem for livet.