Den nat vi faldt

Cille Hannibal, Danmark, 2018

54 min.SpillefilmDK/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Filmen har en knuget grundstemning præget af dødsfaldet, som den omhandler. Der indgår en scene med genfortælling af politirapporten, som i detaljer fortæller om den afdødes fald ned ad en trappe, en brækket hals og en flænge i baghovedet. I en anden scene konfronterer den efterladte kone og datter sig selv med billederne, som blev taget på dødsstedet. Her indgår gråd og sorg. Da ingen af scenerne er grafiske eller på anden måde visuelt udpenslede, vurderes det, at kun børn under 11 år vil kunne blive skræmt.
Dansk titel Den nat vi faldt
Original titel Den nat vi faldt
Instruktør Cille Hannibal
Producer Rikke Tambo Andersen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Bullitt Film
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Vurderingsdato 15.04.2018
Dansk biografpremiere 15.03.2018
Online release 17.04.2018
Synopsis I 'Den nat vi faldt' bliver vi konfronteret på vores værste frygt; at livet er kort og uforudsigeligt - og at vi aldrig ved om vi er her i morgen.
7 dage efter at fotograf Per Folkver dør træder vi ind i hans kone Mette Hannibals liv. Vi følger hendes sorgproces og det oprydningsarbejde, hun står med. Både følelsesmæssigt og fysisk. Hun bearbejder sorgen i takt med, at hun rydder op i Pers ting og i deres fælles liv. Når kasser bliver åbnet og Pers fotografier bliver gennemgået vokser historien om Per og Mettes kærlighed, og vi forstår tabet mere og mere jo længere og dybere, vi kommer ind i filmen og i deres fælles historie.