Den sidste tid

Christoffer Dreyer, Danmark, 2016

72 min.SpillefilmDK/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen er langsomt fortalt og veksler mellem en let, humoristisk grundtone og periodevis mere truende stemning. I animerede sekvenser i filmens begyndelse og slutning vises, hvordan verden kunne se ud efter dommedag, hvilket understreges af truende musik. Desuden ses flere scener, hvor faktiske, aktuelle begivenheder kobles til forestillingen om Jordens undergang. Da filmens præmis hele tiden spiller på, at det værst tænkelige kunne ske, og da de humoristiske elementer ikke nødvendigvis vil være gennemskuelige for børn, vurderes filmen at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Den sidste tid
Original titel Den sidste tid
Instruktør Christoffer Dreyer
Producent Jesper Jack
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab House of Real
Dansk distribution DOXBIO
Dansk biografpremiere 16.11.2016
Online release 17.01.2017
Synopsis Ester og Hans elsker livet og hinanden. De har tilbragt næsten hver en vågen time sammen i 50 år og glæder sig til deres Guldbryllup - også selv om de er bange for at de aldrig kommer til at opleve det. Ester og Hans forbereder sig nemlig på dommedag, som de er overbevist om er nært forestående.
Selv har de har rygsækken pakket, så de kan overleve i de svenske skove, når ragnarok kommer, men nu har de ventet i 50 år og helbredet er begyndt at svigte. Isen smelter på Grønland, krige raser i mellemøsten og storme og oversvømmelser slår ind over det lille hus i Rønnebærparken. Esther og Hans er godt klar over, hvad der er ved at ske. Selvom deres helbred hastigt forværres - Esther lider af polio og Hans kæmper med eftervirkningerne af en hjerneblødning - finder de energien til at gøre en sidste indsats for at redde deres medmennesker, før det er for sent.