Det han gjorde

Jonas Poher Rasmussen, Danmark, 2015

62 min.SpillefilmDK/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Dokumentaren, der er fortalt I et roligt tempo, indeholder en enkelt scene med en meget eksplicit verbaliering af sex mellem to mænd. I scenen ses en mand lytte til en lydbid på en afspiller, hvor en mand læser et afsnit fra en bog højt med en meget detaljeret beskrivelse af hvordan to mønd har intens sex. Denne scene i filmen vurderes at ville kunne virke grænseoverskridende på børn under 11 år.
Dansk titel Det han gjorde
Original titel Det han gjorde
Instruktør Jonas Poher Rasmussen
Producer Jesper Jack
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab House of Real
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Vurderingsdato 18.11.2015
Online release 10.11.2015
Synopsis I 1988 slog Jens Michael Schau sin kæreste gennem 13 år, den populære forfatter Christian Kampmann, ihjel i jalousi. Nu fortæller Schau for første gang sin historie i en ny dansk dokumentarfilm. Jens Michael Schau blev idømt 10 års fængsel og afsonede dommen på psykiatrisk hospital. Han blev løsladt efter syv år og lever i dag en stille tilværelse uden kontakt til gamle venner fra den gang. ”Jeg ved aldrig om folk vil hilse eller ej når jeg møder dem på gaden. Om de vil kendes ved mig eller ej. Det er så mit kors, kan man sige. Altså man får en straf og så udstår man den, og så skulle man jo på papiret være fri, men det er man selvfølgelig ikke”, siger Jens Michael Schau i filmen.
I filmen fortæller Schau om kærligheden og jalousien. Samtidig beskriver han - gennem en teateropsætning på teatret Mungo Park - hvordan han mødte og forelskede sig i Christian. Og hvordan det kunne ende så galt.