Die Perlmutterfarbe

Marcus H. Rosenmüller, Tyskland, 2009

103 min.U/SpillefilmBørnefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen har i perioder en dramatisk stemning og indeholder adskillige scener med trusler, forfølgelser, følesesmæssige konflikter og slagsmål. I flere scener bliver børn overmandet, hånet og slået af kammerater. I en scene slår en lærer gentagne gange en dreng over fingrene med et spanskrør. I en anden scene bryder en mor og hendes søn grædende sammen efter et skænderi. I andre scener ser man drenge, der springer ud fra en stor højde i et reb og er lige ved at falde ned. Selvom stemningen i nogle af scenerne er dramatisk, vises der ikke detaljerede billeder af volden, og da ingen kommer alvorligt til skade, og filmens handling forløses positivt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Dansk titel Die Perlmutterfarbe
Original titel Die Perlmutterfarbe
Instruktør Marcus H. Rosenmüller
Producent Sophia Aldenhoven, Uli Aselmann, Robert Marciniak
Produktionsland Tyskland
Produktionsselskab d.i.e. Film GmbH
Dansk distribution BUSTER Filmfestival
Vurderingsdato 22.12.2010
Dansk festivalpremiere 18.09.2009, Palads, Buster Festival for børn og unge
Synopsis Alexander kommer ved et uheld til at stjæle en flaske med det flydende vidundermiddel Perlmutterfarbe, men tør ikke indrømme det over for sine kammerater. Skylden bliver i stedet skudt på en sagesløs dreng fra parallelklassen, hvilket bliver startskuddet til en gigantisk klassekamp. ¿Die Perlmutterfarbe¿ fortæller i stemningsfulde billeder og hæsblæsende action historien om en tilsyneladende uskyldig løgn, der helt uforudset får omfattende konsekvenser. Historien i 'Die Perlmutterfarbe' er sat i 1931, men fortællingen er tidløs og universel.
Kommentar Medierådet vil gerne gøre opmærksom på, at den vejledende aldersgrænse på 7 år respekteres, da filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.