Encounters

Anders Johannes Bukh, Danmark, 2014

100 min.SpillefilmDK/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn over 15 år
Vurdering Filmen, der har en autentisk, realismepræget stil, har en gennemgående angstpræget grundstemning. Der er flere gyserlignende scener med pludselige, voldsomme chok kendt fra gyserfilmsgenren, hvor især lydsiden også er uhyggesskabende. I en scene i en mørk, ildevarslende skov træder en mand pludseligt på chokagtig vis ind i billedet. I en anden scene angriber en mand, der er i en zombielignende tilstand, pludseligt og voldsomt en kvinde. I en tredje scene løber en angst kvinde rundt i et mørklagt underjordisk kompleks, hvor hun angribes af et zombieagtigt væsen på voldsom vis.
At filmen er filmet med håndholdt kamera og i et 1. persons perspektiv i store dele, fremhæver filmens realistiske indtryk og forstærker de gyserlignende sceners skræmmeeffekt. Filmen vurderes på den baggrund at ville kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Dansk titel Encounters
Original titel Encounters
Instruktør Anders Johannes Bukh
Producer Anders Johannes Bukh, Kasper Graversen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab The Kompany Entertainment, Bukh Film, Dansk Film Kompagni
Dansk distribution CinemaxX Danmark A/S
Vurderingsdato 04.09.2014
Dansk biografpremiere 30.10.2014
Synopsis Et lille filmhold rejser langt ud i den svenske vildmark for at optage en gyserfilm. Mens de leder efter location, farer de vild. De beslutter sig alligevel for at fortsætte og går i gang med optagelserne, men pludselig forsvinder en af skuespillerne. Kort tid efter vender han tilbage, nøgen og katatonisk, og går derefter i dyb koma. Filmholdet forsøger at ringe efter hjælp, men deres telefoner opfører sig sært og fungerer til sidst slet ikke. Deres eneste håb for at redde deres ven er nu selv at finde tilbage til civilisationen så hurtigt som muligt. Mens de forgæves forsøger at kæmpe sig tilbage, sker mystiske og uforklarlige ting omkring dem, og noget ukendt og skræmmende begynder at jage dem.
Jagtet af det ukendte, søger de ly dybt under jorden i en gammel, forladt militærbase. Her kan de gemme sig ­- spørgsmålet er bare, hvor længe.