Fanget i de fries land

Camilla Magid, Danmark, 2017

91 min.SpillefilmDK/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har grundlæggende en rolig fortælling. Dog indgår en generel dyster stemning, der kredser om hovedpersonernes forslåede liv i LA, mens de prøver at klare sig igennem livet. I en enkelt scene ses et dramatisk klammeri mellem en mor og hendes 7-årige søn. I en anden scene genfortælles det, hvordan tæv og snitsår bruges til afstraffelse i bandemiljøet. De nævnte scener er relativt kortfattede, men filmen fastholder sin dystre stemning hele vejen og kan på den måde virke skræmmende på de yngste. Således fastsættes aldersgrænsen til 11 år.
Dansk titel Fanget i de fries land
Original titel Fanget i de fries land
Instruktør Camilla Magid
Producer Heidi Elise Christensen, Signe Byrge Sørensen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Final Cut for Real ApS
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Vurderingsdato 07.05.2018
Online release 06.06.2018, Filmcentralen
Synopsis Brian er lige blevet løsladt efter at have tilbragt hele sit voksne liv i fængsel. Nu er han tilbage i South Central, en rå og fattig bydel i Los Angeles, hvor han skal indhente den tabte tid i et forandret samfund. I en alder af 42 år skal han lære at navigere på internettet, få sig et job og finde en kæreste. Alt sammen for første gang. Efter 24 år i fængsel skal Brian begynde forfra og hans eneste kontakt er filmholdet og støttegruppen, Continuum. Her møder vi også teenageren Juan og den 7-årige dreng Gianni. Juan er prøveløsladt fra ungdomsfængslet og forsøger nu at være far for sin spæde datter, men stofferne og bandefællesskabet har stadig en krog i ham. Gianni bor i et overfyldt hjem med sin mor, der har været i fængsel. De to kæmper med at finde hinanden igen og hun prøver at skærme ham fra banderne, der rekrutterer lige udenfor hoveddøren.
Filminstruktøren Camilla Magid har fulgt de medvirkende i over to år for i 'Fanget i de fries land' at vise et Amerika, hvor de psykologiske og sociale konsekvenser af et forfejlet og privatiseret fængselssystem, ikke kun er afgrænset til den nærmeste familie, men forgrener sig i hele samfundet.