Fasandræberne

Mikkel Nørgaard, Danmark, 2014

119 min.SpillefilmThrillerDK/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Filmen har en dramatisk grundstemning, og et voldsomt anslag, der viser en kaotisk og næsten dokumentarlignende fremstilling af et overfald. Desuden indeholder filmen en række scener med voldelige overfald, voldtægter og drab. Der ses flere nærbilleder af mishandlede, blødende og døde mennesker. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Dansk titel Fasandræberne
Original titel Fasandræberne
Instruktør Mikkel Nørgaard
Producent Louise Vesth, Jonas Bagger, Peter Aalbæk Jensen
Produktionsland Danmark,Tyskland,Sverige
Produktionsselskab Zentropa Entertainments
Dansk distribution Nordisk Film Biografdistribution
Tekniske data Scope, Dolby 5.1
Dansk biografpremiere 02.10.2014
Synopsis I 1994 findes et tvillingepar brutalt myrdet i et sommerhus. Politiets efterforskning peger i retning af en gruppe rigmandsbørn fra en nærliggende kostskole, men sagen lukkes, da en lokal outsider erklærer sig skyldig og dømmes for mordene.
20 år senere ender sagen på vicekriminalkommissær Carl Mørcks skrivebord, og han indser hurtigt, at noget er galt. Carl, hans assistent Assad og deres nye sekretær Rose genoptager sagen og finder frem til et gammelt nødopkald fra en desperat pige, der tilsyneladende kender til mordene. Snart bliver de kastet ud i en intens søgen efter pigen, Kimmie, der har været forsvundet siden mordene fandt sted.
Men Carl og Assad er ikke de eneste, der jagter Kimmie. Hendes viden er til stor fare for en gruppe indflydelsesrige mænd i toppen af samfundet, og de vil gøre alt hvad de kan for at forhindre fortiden i at indhente dem.