Gold

Stephen Gaghan, USA, 2017

121 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Filmen er fortalt i et roligt tempo og indeholder kun enkelte voldsomme scener. I en scene går en hovedfigur i kådhed ind i et bur til en truende tiger. I en anden scene trues en hovedfigur til at springe i døden fra stor højde. Da volden og døden ikke er vist udpenslet, og da filmen hovedsageligt er roligt fortalt, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Gold
Original titel Gold
Instruktør Stephen Gaghan
Produktionsland USA
Produktionsselskaber Black Bear Pictures
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S
Vurderingsdato 31.01.2017
Dansk biografpremiere 23.02.2017
Synopsis Kenny Wells forfølger den amerikanske drøm – og han bliver ved, trods det ene nederlag efter det andet. Ingen tror på ham, da han sælger sine sidste ejendele (eller rettere sin kærestes) for at rejse ind i Borneos dybeste jungle for at finde guld. Han slår sig sammen med geologen Mike Acosta og sammen kæmper de mod en hård natur, New Yorks pengemænd, intriger, sammensværgelser og deres egen tvivl.
Da de endelig gør historiens største guldfund, er Kennys eventyr først lige begyndt. Pludselig er den stenrige mand belejret af griske politikere, luskede insidere og upålidelige bankfolk, som alle sammen er ude efter det han har.