Grev Axel

Søren Fauli, Danmark, 2001

86 min.SpillefilmDK/Spillefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Et gennemgående tema i filmen er bøndernes undertrykkelse, hvorfor der mange gange vises, hvordan de mishandles med pisk, trues med våben mv. En fattig pige bliver sparket, og en kvinde forsøges voldtaget. Sådanne scener kan skræmme de mindste. De er dog indlejret i et fjollet univers, idet der gøres brug af alle kommediens kendte virkemidler som overdrevede pruttelyde, karrikerede personer, åbentlyse misforståelser, munter underlægningsmusik mv. Den komiske og lette stemning i filmen gør, at ældre børn ikke vil finde fillmen skræmmende.
Dansk titel Grev Axel
Original titel Grev Axel
Instruktør Søren Fauli
Producer Rasmus Thorsen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Cosmo Film
Dansk distribution Nordisk Film Biografdistribution
Tekniske data 35 mm, 1,85:1 - Widescreen, Farve, Dolby SR
Vurderingsdato 29.03.2001
Dansk biografpremiere 06.04.2001
Synopsis Danmark 1700 hvidkaal: Axel og hans to medsammensvorne bliver afsløret som gemene lommetyve og undgår med nød og næppe galgen. Klædt af til skindet tager Axel flugten gennem skovene på må og få.
Med list lykkes det ham at udgive sig som den hjemvendte greve og indtage godset, Læsnæsholm, hvor armod og stilstand runger gennem de tykke mure.
Her bliver bønderne holdt i nærmest tyranniserende jerngreb af den lokale provst og hans lakaj, ridefogeden. Med flittig brug af gabestokken, træhesten og masser af prygl straffes selv den mindste forseelse.

Med visioner og en smule moderne management bringer Grev Axel nye tider og klingende mønt til godset, - men faren lurer, da den Richard pludselig dukker op og afslører Axels svindelnummer ..
Grev Axel er en nærmest Holbergsk forvekslingshistorie, med stærke nutidige elementer af grovkornet humor og satire