Hodja fra Pjort

Karsten Kiilerich, Danmark, 2018

81 min.SpillefilmAdventureDK/SpillefilmBørnefilm, Animation, Familiefilm

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Filmen har en gennemgående humoristisk og spændingsmættet stemning. Der er mange scener med flyveture, trusler fra bevæbnede voksne, indespærring, forfølgelser og flugt. Der ses også to glubske krokodiller. Da det voldsomme imidlertid udspiller sig i et animeret univers fjernt fra virkeligheden, da hovedpersonerne er handlekraftige, da ingen ses komme til skade, og da det spændende hurtigt afløses af humor, vurderes det, at filmen ikke indeholder elementer, som vil kunne virke skræmmende på børn.
Dansk titel Hodja fra Pjort
Original titel Hodja fra Pjort
Instruktør Karsten Kiilerich
Producent Kim Magnusson, Anders Mastrup
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab M&M Productions
Dansk distribution United International Pictures, Mis. Label
Dansk biografpremiere 08.02.2018
Synopsis Hodja er en drømmer. En drømmer, som kommer på kant med sin fars noget mere realistiske tilgang til tilværelsen. Hodja vil ud og opleve verden, men Hodjas far insisterer på at drengen bliver hjemme og fører fars skrædderforretning videre. Hodja klager sin nød til geden Raya, hans bedste og eneste ven. Adskillige konflikter og misforståelser senere lykkes det dog alligevel Hodja at få sit eget ønske opfyldt, da han får tilbudt et flyvende tæppe af den gamle glemsomme tæppehandler El Faza mod at han bringer den gamles lille barnebarn, Diamant, med tilbage til Pjort. El Faza kan ikke selv rejse til sultanens by, da den stormægtige hersker har nedkaldt en
dødsdom over ham, fordi han har stjålet sultanens tæppe. Hodjas billede af den store by viser sig ret hurtigt at være og gedehyrden fra udkants Bulgislav redder kun livet, fordi han løber ind i Smaragd, en smart og fattig storbypige. Hun lærer ham en masse om at klare sig i den store verden, men bliver også skyld i at Hodja mister sit tæppe. Dertil kommer at Hodja har svært ved at fuldføre sin mission - at finde El Fazas lille barnebarn.