Human Flow

Ai Weiwei, Tyskland, 2017

140 min.SpillefilmU/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Dokumentarfilmen veksler mellem en trist og varm grundstemning med enkelte dramatiske elementer. I mange scener ses trøstesløse flygtningelejre, efterladte byer i ruiner og flygtninge, der tilbagelægger udmattende og livsfarlige flugtruter over hav og gennem lande. Der er desuden en række korte følelsesladede interviews med flygtninge, der beretter om krig, voldtægter, mistede familiemedlemmer og kummerlige levevilkår under deres flugt. I en scene ses flygtninge passere en flod med stærk strøm, hvor nogle mister støvler og rygsække, i en anden scene affyrer soldater missiler i et boligområde, og skud affyres fra nært hold i et bjergområde, i en tredje scene ses sårede og tåregas-ramte flygtninge, der jages væk af svært bevæbnet politi og i et kort øjeblik vises et efterladt lig på jorden.
De voldsomme og tragiske scener er imidlertid ikke udpenslede og blodige, der er rolige passager af hverdagsliv og glædelige begivenheder, en række scener viser også flygtninge modtage hjælp og omsorg fra humanitære organisationer og der er flygtninge, som udtrykker håb for og tro på et nyt liv. Derfor vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Human Flow
Original titel Human Flow
Instruktør Ai Weiwei
Produktionsland Tyskland
Produktionsselskab Lionsgate
Dansk distribution Nordisk Film Distribution A/S
Dansk biografpremiere 09.11.2017
Synopsis Dokumentarfilmen 'Human Flow' handler om den globale flygtningekrise, hvor der er blevet filmet fra 22 lande i løbet af et år. Instruktøren er kunstneren og aktivisten Ai Weiwei, som står tidligere bag Ai Weiwei: Never Sorry.