Infinitely Polar Bear

Maya Forbes, USA, 2014

90 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen indeholder flere scener, hvor en manio-depressiv far opfører sig voldsomt over for sine to børn. Scenerne er lagt ind i en humoristisk og lunt fortalt ramme, hvor faderen, når han har sine gode perioder, er sjov, opfindsom og omsorgsfuld. Ydermere er pigerne meget handlekraftige og ikke sådan at slå ud af kurs, hvorfor de håndterer deres fars manio-depressive tilstand med stort overskud og humor. Alligevel får man til tider en fornemmelse af, at pigerne bærer en stor byrde på deres skuldre. Fordi scenerne er få og kortvarige, og fordi de opvejes af de mere glade stunder, familien har sammen, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende for børn under syv år.
Dansk titel Infinitely Polar Bear
Original titel Infinitely Polar Bear
Instruktør Maya Forbes
Produktionsland USA
Produktionsselskab Paper Street Films
Dansk distribution United International Pictures
Vurderingsdato 16.10.2015
Dansk biografpremiere 12.11.2015
Synopsis Mens de fleste fædre har et job, tilbringer Cam Stuartt (Mark Ruffalo) dagene med at gå på champignon-jagt, lave mad eller arbejde på et af sine mange halvt afsluttede projekter. Hans egen baggrund i en rig familie, giver lige akkurat hans egen familie smør på brødet, lige indtil han bliver indlagt på et psykiatrisk hospital på grund af sin maniodepression . Hans kone Maggie (Zoe Saldana) og deres to små døtre, Amelia og Faith bliver tvunget til at forlade deres hus på landet og flytte ind i en lille, trang lejlighed i Cambridge, og trods ihærdige forsøg har Maggie ikke held med at finde et ordentligt job.

Uden nogen penge, dybt stresset og bekymret for fremtiden, beslutter Maggie sig for at videreuddanne sig og tager en MBA på universitet. Derfor må Cam nu have det primær ansvar for de to døtre, mens hun færdiggør sin uddannelse i New York. Trods alt har hans læge jo netop forklaret at rutine og regelmæssighed kun vil gøre ham godt, og pigerne har også længe set alt for lidt til deres far. Cam siger straks ja, for han har kun ét ønske nemlig at holde sammen på sin familie. Men tingene bliver ikke helt så let, som han havde forestillet sig. Døtrene har helt selv deres egen dagsorden for, hvordan de synes hverdagen skal fungere, nu mor er ude af døren… Cam må igennem mange op- og nedture, før han forstår hvor han selv hører til.